Jsme doma! Ztráty hlásíme pouze dočasné!

Jedna mikina, jedna pláštěnka, jedna powerbanka, jedna (použitá) ponožka, jeden kartáč na vlasy a jeden pas. To jsou celkové ztráty po týdenním pobytu v Anglii. Naštěstí jen dočasné. Všechny věci se dětem postupně vrátí, našly se v autobuse. Nejdůležitější ovšem je, že jsme se vrátili v plném počtu a zdraví.

Po čtvrteční návštěvě v historickém Arundelu nás v pátek čekal přístav Portsmouth, kde jsme prozkoumali tři významné lodě britské historie, Victory, Warrior a Mary Rose. No a v sobotu už loučení s rodinami a přejezd do tolik očekávaného Londýna! Greenwichský poledník, plavba po řece Temži se všemi hlavními památkami jako na dlani, projížďka na London Eye, Big Ben, Westminster Abbey, Buckinghamský palác, Trafalgarské náměstí, odpočinek v St. James’s Park a rozchod na Leicester Square v těsné blízkosti China Town, díky němuž se každý v závěru mohl nabažit Londýna po svém. Nic z toho jsme si nenechali ujít a bylo to moc fajn. I díky počasí, které tedy opravdu vyšlo na jedničku.

Nabití zážitky jsme se včera v devět večer vrátili domů. Všem patří velká pochvala za slušné chování. Rodiny, u nichž byly naše děti ubytované, si všechny moc chválily, někteří dokonce tvrdili, že to byly nejlepší děti, které u nich dosud spaly. Moc za to děkujeme.

M. Lengálová, V. Kelčová, M. Čechová a 55 dětí