2024 Zápis nanečisto

Blíží se období budoucí prvňáčků a jejich rodičů - zápis do základních škol. Na naší škole jsme si vytvořili tradici nazvanou "ZÁPIS NANEČISTO", která předškolákům umožňuje nejen okusit atmosféru školního prostředí, ale také si trochu pohrát a předem se seznámit s tím, co je v budoucí škole čeká.

Účast byla veliká. Některé z budoucích prvňáčků již znaly paní učitelky z kurzů pro předškoláky. Děti se zábavnou formou seznámily se školního prostředím, plnily různorodé úkoly na stanovištích, a se vším si statečně poradily. V případě menších pochyb a zaváhání byli vždy nablízku starší kamarádi z 5. tříd, kteří se ujali role průvodců a pomocníků.

Na stanovištích se děti věnovaly různým činnostem - vyráběly, počítaly, pojmenovávaly, orientovaly se v prostoru, vyhledávaly, kreslily, vybarvovaly, zpívaly, sportovaly. Bylo radostné sledovat, jak každé dítě projevilo svou šikovnost a radost z aktivit. Na závěr akce si všechny děti odnesly domů medaili, sladkost a kartu s razítky, což svědčilo o jejich úspěšném zvládnutí všech stanovišť.

Věříme, že tato zábavná a vzdělávací akce představuje skvělý způsob, jak zmenšit napětí spojené s budoucím vstupem do školy. Přejeme malým předškolákům mnoho štěstí při skutečném zápisu 13. dubna a startu do světa školních dobrodružství!

Paní učitelky 1. stupně