Projekt „Egypt nejsou jen mumie“ – oživil historii v naší škole

V naší škole se nedávno konal vzrušující projekt s názvem "Egypt nejsou jen mumie", který propojil výtvarnou výchovu s dějepisem a přenesl žáky do fascinujícího světa starověkého Egypta. Žáci šestého ročníku se ponořili do výroby papírových pyramid, zatímco jejich spolužáci v devátém ročníku se věnovali vytváření kulis pro celý projekt. Zároveň se žáci věnovali psaní referátů a seznamovali se s bohatou historií této civilizace.

Projekt "Egypt nejsou jen mumie" byl záměrně navržen tak, aby propojil různé aspekty učiva a umožnil žákům interaktivní a zábavnou formou poznat historii Egypta. Jedním z hlavních cílů projektu bylo nejen poučit žáky o starověkém Egyptě, ale také je inspirovat k tvořivosti a aktivnímu zapojení do vzdělávacího procesu.

Žáci šestého ročníku se chopili papíru a lepidla a začali konstruovat své vlastní pyramidy, což nejen rozvíjelo jejich manuální dovednosti, ale také jim umožnilo si lépe představit architektonické zázraky starověkého Egypta. Během procesu výroby měli také příležitost diskutovat o různých aspektech egyptské kultury a životě v té době.

Ve stejnou dobu se žáci devátého ročníku zaměřili na výtvarnou tvorbu kulis pro celý projekt. Pomocí různých materiálů a technik pracovali na vytvoření realistických scenérií, které přenesly ostatní žáky a učitele do atmosféry starověkého Egypta. Tato část projektu nejen rozvíjela jejich výtvarné schopnosti, ale také podporovala týmovou spolupráci a kreativitu.

Součástí projektu bylo také psaní referátů o různých aspektech egyptské historie, společnosti, kultuře a politice. Tato činnost umožnila žákům prohloubit své znalosti, zdokonalit jejich dovednosti ve vyhledávání informací a také je motivovala k samostatnému studiu.

Tento projekt je skvělým příkladem toho, jak školní vzdělávání může být zajímavé, interaktivní a inspirativní pro žáky všech věkových kategorií.

 

6. B, 6. C a 9. třídy

Yvetta Krejčová, Eva Staňková, Veronika Malečková