Certifikáty Cambridge rozdány. Gratulujeme všem kandidátům!

Velkou gratulaci si zaslouží ti žáci devátých ročníků, kteří na konci listopadu skládali Cambridge zkoušky. Čekání na výsledky a potom i certifikáty je vždy zdlouhavé, ale už máme obojí a můžeme se radovat. Všichni naši žáci do jednoho zkoušky zvládli. A i letos nás moc těší, že mnoho z nich dokonce tak dobře, že dosáhli na známku A a byla jim tak certifikátem přiznána úroveň angličtiny o stupeň vyšší.

Z 21 žáků a žákyň, kteří zkoušky skládali, máme tedy 6, kteří dosáhli úrovně A2, což je úroveň, která je na konci devátého ročníku požadována rámcovým vzdělávacím programem. Sedm žáků dosáhlo úrovně B1, což je úroveň srovnatelná s maturitní zkouškou, a máme dokonce 8 žáků s úrovní B2, s níž už třeba můžete i studovat v zahraničí. Jsou to ohromné úspěchy a my všem moc gratulujeme.

Speciální pozornost si zaslouží Vanesa Ritter a Dominika Biskupová z 8. B, které se jako jediné osmačky zkoušek Cambridge účastnily také a obě dvě už v osmém ročníku dosáhly díky skvělému výsledku znalosti B2.

Velká pochvala patří i Lucii Zvonkové a Nině Nekvasilové, které si troufly přímo na zkoušku B2 a úroveň jim tak nebyla přiznána jen na základě skvěle vykonané zkoušky B1, nicméně svoji znalost potvrdily přímo složením zkoušky odpovídající úrovně.

Jsme pyšní. Na vás všechny.

Tým angličtinářů