Letos to opravdu vyšlo!

Halloweenská strašidelná stezka byla v naší škole naplánována přesně na den, ve kterém se v Anglii a Americe slaví Halloween – 31. října.

I když nám počasí trochu překazilo plány, nakonec jsme byli rádi, že není tak slunečno, jak všechny poslední dny. Doslova nám „šlo na ruku“ a pomohlo vytvořit pravou ponurou a strašidelnou atmosféru.

Tento den je totiž dnem, kdy se stírá hranice mezi světem živých a mrtvých, a také hraniční den mezi dvěma hlavními periodami – létem a zimou, a tak v úterý skutečně bylo.

Děti si mohly projít strašidelnou stezku po celé škole, splnit různé úkoly, na které bylo opravdu obtížné se soustředit, jelikož všude kolem pobíhala a kvílela různá strašidla a příšery.

Za své hrdinství dostaly v cíli odměnu.

Rodiče, čekající na své děti, si v naší provizorní kavárničce mohli dopřát čaj, kávu, punč a také ochutnat spoustu dobrot, které připravili nejen žáci naší školy, ale i paní učitelky.

Finanční výtěžek z akce bude použit po dohodě se školním parlamentem pro žáky naší školy.

Také moc děkujeme zaměstnancům školy za uspořádání takto náročné akce.

Součástí Halloweenu byla i soutěž „O nejkrásnější dýni“ (viz samostatný článek) a tyto dýně měli rodiče a návštěvníci školy možnost vidět v naší kavárničce.

Radomíra Kufová