Sedmáci v ZOO

Savci. Živočichové, kteří rodí živá mláďata. Možná víte, že někteří z nich žijí ve vodě a jeden savec i létá. Ale věděli jste, že se existují i tací, co se líhnou z vajec? I taková otázka padla v rámci výukového programu Život savců, který absolvovali žáci naší školy v ZOO Jihlava.

Do ZOO se v úterý vypravily sedmé třídy, aby si shrnuly celoroční učivo o savcích. Kromě výukového programu Život savců se část žáků zúčastnila programu Kopýtkem sem, kopýtkem tam, jež se z velké skupiny savců zaměřil na kopytníky, tedy žirafy, zebry, lamy, tapíry a další druhy. V první části obou programů si děti savce v ZOO prohlédly s průvodcem. Slyšely mnoho zajímavostí a zopakovaly si spoustu informací, které za tento školní rok slyšely už ve školních lavicích. V druhé části se potom pracovalo ve skupinkách a plnily se různé zajímavé úkoly týkající se života savců.

Výprava se vydařila. Jediné, co nás trochu vykolejilo, byl včerejší výkyv počasí a nízké teploty, na něž někteří účastnici zájezdu nebyli úplně připraveni. My ale doufáme, že nikdo neprochladnul tak, aby si znepříjemnil začátek prázdnin, a že se do ZOO děti zase někdy rády vrátí.

 

M. Tomaštíková, E. Konvalinová, V. Kelčová, H. Fojtáchová, K. Krulová, Z. Urbancová