Chodící a mluvící socha v 8. C

Filmoví tvůrci z 8. C oživili sochu Svobody. Mluvila, chodila, i pochodeň měla, jen opravdu nehořela. Stala se součástí příběhu o prasátku Pepině, které se svými kamarády zavítalo do New Yorku na výlet. A neprovázel je nikdo jin, než socha Svobody.

Žáci osmých tříd v rámci hodiny angličtiny vytvořili scénář k novému dílu britského kresleného seriálu pro děti Peppa Pig. Díl, kdy Peppa zavítá do Londýna, skutečně existuje. V těch nejnovějších epizodách jede i do Ameriky. Osmáci ji nyní vzali přímo do New Yorku, jelikož New York byl městem, jež jsme si letos v hodinách angličtiny přiblížili nejvíce.

Děvčata z 8. C, Petra Nováková, Anežka Rybníčková, Štěpánka Mudrychová a Darja Voříšková, ovšem nezůstaly jen u samotného scénáře a vytvořily pro svůj příběh a  ve spolupráci s paní učitelkou Čepovou i skvělé rekvizity, díky nimž nám opravdu v hodině kromě prasátka Peppy stála i mluvící socha Svobody. Krásný zážitek z výletu tak měla díky holkám nejen Peppa se svými kamarády, ale i my všichni, kdo jsme měli možnost se na tuto epizodu ve třídě 8. C podívat.

Veronika Kelčová, Andrea Čepová