Co vše končí?

Pro žáky 9. ročníků pomalu končí nejen školní rok, ale i povinná školní docházka. V úterý jsme se naposledy společně vydali do Městské divadla do Brna na nový muzikál Big Fish, který měl koncem dubna premiéru.

Hlavní postavou příběhu je Edward Bloom, obyčejný muž, avšak neobyčejný otec. Svému synovi Willovi vždy vyprávěl o svém životě příběhy plné fantazie, krásy, lásky a dobrodružství, historky se hemžily čarodějnicemi, obry, mořskými pannami a hrdinskými činy, které překračovaly hranice uvěřitelnosti. Tak ze svých vyprávění vystavěl v očích svého syna mýtus nesmrtelného hrdiny. Dospělého Willa však už otcovy fantastické příběhy nebaví a trvá na racionálním, nikoli fantastickém popisu jeho života. Když se Edwardovo zdraví zhorší a Will se dozví, že se svou ženou Josephine budou mít vlastního syna, rozhodne se Will jednou provždy odhalit otcův „pravdivý“ životní příběh, aby se dozvěděl, kdo je jeho otec doopravdy…

Poutavá hudba, vtipné písňové texty, příběhy naplněné fantazií, krásou, láskou a dobrodružstvím, neobyčejné historky – to všechno vrchovatou měrou nabízí tato silná a emotivní muzikálové podívaná, jež vás okouzlí svou magičností.

Žákům 9. B a 9. C přeji, aby je neopustila láska k divadlu, aby si vždy našli cestu za kulturou!

Simona Škaroupková