Přežili jsme nástrahy velkoměsta aneb výlet do Vídně

Před Velikonocemi jsme se rozhodli uspořádat první společný výlet do zahraničí a zamířili jsme do hlavního města našich sousedů, do Vídně.

Dopolední program probíhal v Haus des Meeres, kde žáci nejprve obdivovali nádherný výhled z terasy posledního patra a poté pozorovali exotickou faunu i flóru. K vidění byly nejrůznější druhy ryb – menších i větších a třeba i žraloků, opiček, které poskakovaly přímo nad našimi hlavami, krokodýl a spousta papoušků. Také jsme prošli první jazykovou zkouškou při nákupu suvenýrů, abychom i doma mohli vzpomínat na tento úžasný den.

Poté jsme se vydali do centra, kde jsme se prošli okolo nejznámějších památek centra Vídně. V okolí Stephansplatzu jsme mohli narazit na pouliční prodejce růží. Víte, jak se říká v Rakousku lidem, kteří prodávají růže na ulici? Růžoví mafiáni! Takže je dobře, že jsme odolali jejich kouzlu a nevykoupili celou zásobu květin těchto mafiánů. A co teprve klaun, který se s námi chtěl vyfotit! Ani Joker pobíhající kolem nás nevyděsil.

Ale to nejlepší teprve přišlo – trénink našich jazykových schopností v McDonaldu! Po prvotních rozpacích z všudypřítomného ruchu jsme si zvládli objednat a nikdo nezůstal o hladu.

Celkově jsme zvládli přežít nástrahy velkoměsta a přitom si užili skvělý den.

Třídy 6. C, 6. D a 7. A, paní učitelky Konvalinová a Mouchová