Hodina přírodovědy s Dominikem Grohem

Do hodiny přírodovědy jsme si pozvali vzácného hosta. Lukáš Navrkal, žák 5. C, který vyhrál školní kolo recitační soutěže, měl přání – potkat se s Dominikem Grohem, brankářem hokejového týmu HC Orli Znojmo. Tento nápad s nadšením podpořila celá třída. Dominik Groh naše pozvání přijal a učinil tak z hodiny přírodovědy netradiční motivační debatu nejen o zdravém životním stylu a správné výživě, ale také o životě profesionálního sportovce.

Nadšení žáků z této návštěvy bylo veliké, neboť Dominika Groha někteří netrpělivě vyhlíželi ve vestibulu školy a čekali na něj, aby ho mohli řádně přivítat.

Protože se už nějakou dobu věnujeme v přírodovědě lidskému tělu a víme, co je zdraví prospěšné, bylo pro nás velmi přínosné poslechnout si, jak velkou roli hraje v životě profesionálního sportovce zdravý životní styl a správná výživa. Dominik Groh se nám nejprve krátce představil a pohovořil o své dosavadní hokejové kariéře. Následně se rozpovídal o tom, jak se udržuje v kondici a jak může správné stravování ovlivňovat jeho výkony. Tato debata byla pro všechny nejen zajímavá, ale také přínosná. Žáci měli na Dominika Groha připravené nejrůznější otázky a v průběhu debaty je napadaly další a další věci, na které se doptávali. Na úplný závěr nás Dominik Groh vyzval, abychom přišli Orly podpořit na stadion v play-off v bojích o první ligu.

Třešničkou na dortu bylo společné focení a každý, kdo chtěl, si odnesl podepsanou hokejovou kartičku. Návštěva byla pro všechny velkým zážitkem a budeme na ni ještě dlouho vzpomínat.

Žáci 5. C, Tereza Paterová, Radomíra Kufová, Zuzana Bartošíková