Ohlédnutí za uplynulými dny

Přestože už jaro několikrát zaklepalo na dveře, zima ještě trvá a měsíc únor to potvrdil. Nepřinesl slunce a radost z nových začátků, ale zavedl nás k uvnitřnění a zamyšlení nad tím, co je vlastně v tomto životě důležité, co zůstává v našich srdcích. Je to každý čin, vedený láskou a srdcem. Na ten nezapomeneme.

Na svátek sv. Valentýna jsme lásce otevřeli srdce a obdarovali své kamarády a spolužáky milými vzkazy a rodičům doma předali valentýnská srdce. Připomněli jsme si, že lidské srdce je dokonalý orgán, z masa a krve, pumpa v našem těle, jejíž tlukot zní magicky.

Není však vždy jednoduché lásku projevit, obzvlášť, když se cítíme v bolesti a ukřivdění. Během dne dochází k situacím, které nás nutí reagovat podle rčení „Oko za oko, zub za zub“. S tím nám přišla pomoci odborná poradkyně.

V rámci preventivního programu jsme si zkusili aktivity, kdy jsme se zase o něco blíže poznali. Namalovali jsme si také společný ostrov, sebe a všechny věci, které bychom tam chtěli mít. Tento ostrov s námi ve třídě zatím zůstává a o přestávkách si na něj chodíme hrát. Uvidíme, co nám o nás ještě prozradí…

Monika Pecová, Iveta Dobšáková