Po světě s úsměvem a s celou třídou

Máme za sebou prvních pár dní školy a 3. D se tento rok proměnila v cestovatele po celém světě. Během školního roku na žáky čekají zastávky v různých zemích z celého světa. A co by to bylo za cestování bez informací a dobrodružství? Každý žák třídy má svoji vybranou zemi na starost jako delegát. Úkolem každého je (ve spolupráci z PC kroužkem) připravit zážitkovou prezentaci (v kostýmu, s občerstvením, hudbou nebo jiným překvapením) a představit celé třídě zemi, ve které se náhle ocitli. Aby člověk ocenil krásy světa, je dobré v první řadě vědět, co máme doma, proto první prezentace bude o České republice. Ke správnému pocitu z dobře odvedené práce patří samozřejmě i náležitá odměna. Ve třetí třídě již dobře víme, že nic není důležitější než vědomosti, protože za ně si v dospělosti můžeme pořídit život snů, ale dospělost je daleko, proto máme v rámci projektu možnost individuální přípravy a sbíráme bonusové body. Za každých 10 bodů na nás čeká náležitá odměna.

Tímto projektem se třída připraví na předmět informatika a ještě více podpoří klíčové kompetence k motivaci, plánování, řešení problémů a mnoho dalších.

Hodně štěstí do nového školního roku pro vedení školy, rodičům i všem cestovatelům přejí paní učitelky Petra Fialová a Tereza Mikelová