Sláva nazdar výletu - zmokli jsme (ale jen trošku)

Na tento den se naši prvňáčci moc těšili. Čekal je totiž jejich první školní výlet. Přípravy probíhaly už od začátku týdne, kdy si společně s paní učitelkami říkali, jak se mají v ZOO chovat, co si sbalit na cestu a jak se zachovat, kdyby se někdo ztratil.

Ráno jsme se sešli před školou. Na obloze se válely šedivé mraky, poprchávalo a počasí se tvářilo velmi nevlídně. Paní učitelky se ale asi celou noc modlily, protože cestou do Jihlavy se počasí umoudřilo, celou dobu nám ani nekáplo, a dokonce se na chvíli objevilo i sluníčko.

Viděli jsme spoustu zvířat: surikaty, žirafy, hrochy, opice, hady, nejvíce se nám ale asi líbil tropický pavilon s krásnou přírodou, mostem a vodopády. A taky hřiště, na kterém jsme si pořádně zadováděli.

Nakonec jsme si v obchůdku se suvenýry nakoupili plyšáčky, pamětní mince a další hračky, které nám naši návštěvu budou připomínat.

Na konci naší cesty, zrovna, když jsme si už pomalu notovali písničku Sláva nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu, jsme na posledních 50 metrech cestou od autobusu do školy přece jen trošku zmokli. Ale to už na nás čekaly otevřené náruče maminek a tatínků, ke kterým jsme utíkali, abychom se podělili o naše výletnické zážitky.

1. A, 1. B a paní učitelky