Malí kuchaři z 1. A

V pracovních činnostech se měli žáci 1. A naučit správnému stolování. A kde jinde by měli trénovat než v naší pěkné školní kuchyňce? Proto dostali za úkol domluvit se s kamarády, rozdělit se do dvou stejně velkých skupin a předat paní učitelce seznam. Paní učitelka musela děti pochválit, protože se nikdo nehádal, a už druhou vyučovací hodinu byly seznamy na stole.

Čtvrtou a pátou hodinu se tedy děti vydaly vařit a stolovat. Protože jsme si v minulých hodinách hodně povídali o zdravé výživě, děti si připravily tortillové roládky se sýrem, zeleninou a šunkou. Je to občerstvení, které se hodí třeba na oslavu Dne dětí, který nás brzy čeká.

Aby si ovšem svoje výtvory mohli všichni ochutnat, museli si správně prostřít a také poskládat slavnostně ubrousky.

Všechno se jim pěkně povedlo, ubrouskové ,,labutě´´ byly ozdobou stolu, všichni si pochutnali a někteří dokonce hned večer připravili podobné občerstvení doma rodičům.

Veronika Kadlčíková a kuchaři z 1. A