Splašené nůžky

Nejen žáci 8. B a 8.C, ale i divadelníci z jiných tříd se v pátek navečer opět vydali do Městského divadla do Brna na interaktivní detektivní komedie o několika koncích.

Hra německy píšícího autora Paula Pörtnera pochází z 60. let a je oblíbeným kusem řady divadelních scén. Její původní provedení se v Bostonu hrálo přes dvacet let. Jedná se o originální šílenou detektivní komedii, která umožňuje divákům zasahovat do děje a rozhodovat o dalším průběhu příběhu. Hra dokonale mísí napětí a zábavu a nabízí divákovi neopakovatelný zážitek, neboť publikum se stává přímým svědkem vraždy, o níž musí následně vypovídat, a nakonec i usvědčit vraha. Děj se odehrává v kadeřnickém salónu „Splašené nůžky“, kam za poněkud osobitým personálem přicházejí náhodní i stálí zákazníci, aby se nechali ostříhat ale zároveň i pobavit. Atmosféra se mění, když piano v prvním patře přestane hrát a je spáchán zločin…

Naši žáci se stali přímými účastníky děje, svými připomínkami, postřehy, dotazy zasahovali do vyšetřování, ale především se výtečně bavili.

Už nyní se těšíme na další divadelní představení.

Na další kultuře na shledanou!

Simona Škaroupková