Velikonoční stezka


     Na dnešní pondělí se žáci 1. A moc těšili, protože už od minulého týdne věděli, že vyrazí na Velikonoční stezku. Připravili se na ni už
ve škole. Sami se rozdělili do dvou skupin, zvolili si jméno týmu a kapitána, který měl za úkol se o svůj tým starat a zapisovat indicie potřebné k vyluštění šifry. A teprve tato šifra prý přivede skupinu k pokladu čokoládových vajíček.
Po svačince společně s paní asistentkou Lenkou Šťavovou vyrazili do Gránic, kde už na ně čekala paní učitelka, která je seznámila s průběhem celé akce. Začali aktivitou, která se jmenovala Projekt vejce, ve které se obě skupiny snažily obalit syrové vajíčko přírodním materiálem tak, aby se při pádu nerozbilo. Paní učitelce se líbilo, že se až na výjimky všichni snažili spolupracovat, pomáhali si, dokonce se u toho ani moc nehádali. Poté je čekalo 10 úkolů Velikonoční stezky - vyhledávali slova, četli úkoly, počítali zvířátka, hledali shody a rozdíly, cvičili, kreslili do hlíny a mnoho dalšího. Kapitán každého týmu poctivě zapisoval indicie, které členové získali po splnění jednotlivých úkolů. Vyluštili nápis OSLAVA JARA , který jim otevřel cestu k pokladu. Protože uměli správně počítat nejen zvířátka, ale i kroky, poklad hravě našli v několika minutách.
Pochutnali si na sladkostech, barevný obal z čokolády uschovali v kapsičkách, protože přece každý správný prvňák ví, že v lese se odpadky nenechávají. Pak je ještě čekalo vyvrcholení Projektu vejce. Paní učitelka shodila obalená vajíčka z kopečka na lesní cestu a věřte nebo ne - žádné se nerozbilo!
Po návratu z Gránic si ještě všichni ve třídě formou myšlenkové mapy připomněli nejhezčí zážitky dnešního dne.
Poděkování patří paní asistence Lence Šťavové, bez jejíž pomoci by se tato stezka nemohla uskutečnit.

Žáci 1. A a paní učitelka Veronika Kadlčíková