V chovatelském kroužku máme rádi zvířata

Věděli jste, že vlastnit zvíře je nejen radost, ale i starost? Každý by si měl dobře rozmyslet, jestli si zvířátko pořídí nebo ne, protože se jedná o dlouhodobý závazek a je zapotřebí si uvědomit, že zvíře bývá zcela odkázáno na péči svého majitele a není to hračka, která nás může za měsíc omrzet.

Je paráda mít doma kočku, která se k vám vždy přitulí a bude spokojeně vrnět v náručí. Víte však, že potřebuje mimo jiné i nakrmit, vyčistit pravidelně záchod, pomoci s péčí o kožíšek a že není úplně jednoduché s kočkou cestovat?

Je moc fajn mít pejska, se kterým můžeme chodit za slunečného počasí na vycházku. Víte ale, že pejsek potřebuje venčit i za větru, deště nebo zimy, ráno i večer? Každý pes má být také vycvičený a svého majitele poslouchat.

I když se nám křeček vejde do kapsy, i ten potřebuje péči a starost – pravidelné čištění klece, krmení a výměna vody jsou úplný základ.

A nemyslete si, i o akvarijní rybičky nebo strašilky se člověk musí starat.

To všechno moc dobře ví členové chovatelského kroužku, kteří se v rámci chovatelství se zvířaty nejen mazlí, ale i jim čistí příbytky nebo je krmí.

Moravcová Petra