Pretty Woman

Páteční večer před prázdninami žáci 8. B a 8. C opět strávili v Městském divadle v Brně. Tentokrát vyrazili na romantický muzikál, kdy pohledná, milá a chytrá dívka z velmi chudých poměrů se setká s bohatým, okouzlujícím, ale trošku snobským mužem. Ačkoli je dělí propastné společenské rozdíly, zamilují se do sebe a jeden druhého změní. I když se nejedná o pohádku o Popelce, jde o příběh stejně oblíbený a všeobecně známý. Stačí snad jen dodat, že hlavní postavy této romantické love story se jmenují Vivian a Edward, ona je prostitutka a on businessman, a už se každému vybaví film z roku 1990, ve kterém zazářili Julia Roberts a Richard Gere. Americká filmová komedie režiséra Garryho Marshalla je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších snímků devadesátých let. Julii Roberts přinesla role Vivian nejen Zlatý glóbus, ale nastartovala i její hvězdnou kariéru.

V roce 2014 se autor filmového scénáře J. F. Lawton rozhodl spolu s režisérem Marshallem upravit oblíbený příběh pro jeviště. Aby mohl vzniknout titul pro hudební divadlo, oslovili Bryana Adamse a Jima Vallance k napsání hudby a písní, které byly do příběhu přidány. A tak měl v roce 2018 premiéru muzikál Pretty Woman v Chicagu, odkud se záhy přesunul na Broadway a na jaro roku 2020 se chystala i jeho londýnská premiéra. Bylo fantastické, že záhy jej v české premiéře v režii Stanislava Moši mohlo nabídnout i Městské divadlo v Brně.

Měli jsme to štěstí, že na pátečním představení ztvárnil hlavního představitele Edwarda Petr Gazdík, který je od roku 2003 šéfem muzikálového souboru MdB, dále však pracuje jako herec a od roku 2008 také jako režisér a překladatel. V roce 2010 získal ocenění Herecké asociace Cenu Thálie 2009 v oboru Opereta, muzikál a ostatní hudebně dramatické žánry za ztvárnění hlavní role Jeana Valjeana v muzikálu Les Misérables (Bídníci).

Na dalším divadelním zážitku na shledanou!

Simona Škaroupková