Projektový den ve 3. A

V pátek 26. 4. jsme se vydali do přírody, abychom si zopakovali naše teoretické znalosti z prvouky. Sluníčko nám krásně svítilo už od samého rána a lákalo nás do přírody. Ve třídě nám paní učitelka rozdala látky, které jsme měli barvit přírodními materiály, přečetli jsme si úkoly, které budeme po cestě plnit a vyrazili jsme.

Hned na začátku naší cesty jsme si vyzkoušeli chůzi po stezce bosých nohou. Bylo příjemné cítit pod nohama kamínky, kousky dřeva, trávu a kůru. 

Potom jsme si na gránické Mločí stezce prohlédli modely rostlin a živočichů. Zopakovali jsme si pojmy obratlovci, bezobratlí, obratlovce jsme dále třídili do skupin.

Pilně jsme také pozorovali živou přírodu, která byla ještě zajímavější než modely. Viděli jsme různé druhy rostlin, některými rostlinami jsme barvili naše látky, poznávali jsme stromy a keře, zahlédli jsme vrabce, kosa, veverku, dokonce i divokou kachnu.

Po svačince jsme  ve skupinkách vytvářeli krásné přírodní mandaly, moc jsme si to užili.

Po návratu do školy jsme vyplnili pracovní list, který nám paní učitelka nachystala. Z ohlasů dětí vyplynulo, že se jim líbilo téměř všecko, nejvíce ale pejsek paní učitelky, kterého jim  přivedla ukázat, mohli si ho pohladit a také chvilku vést na vodítku.

Poděkování patří paní asistentce Křížové – Liché za pomoc a doprovod.

 

Děti ze 3. A a paní učitelka